088 428 81 17
Kies uit 2000+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Nederland & België
Geprezen om service & flexibiliteit

Toerist in eigen land

Toerist in eigen land

Zit jij dit jaar qua financiën niet zo ruim? Dan kan het zijn dat je niet het geld hebt voor een verre vakantie. Maar als afgelopen jaar ons iets heeft geleerd, is het dat de Nederlandse zomer zo slecht nog niet is! Daarom geven we je graag onze tips voor een vakantie in eigen land, plus hoe jij het bijbehorende vakantiegevoel creëert.

Leer de Nederlandse natuurgebieden en grote steden kennen

We beginnen bij het begin, want waar ben jij naar op zoek als je op vakantie gaat? Wil je op avontuur, wil je een stad bezoeken, wil je relaxen of wil je lekker shoppen? De antwoorden op deze vragen bepalen waar je naartoe kunt gaan.

Ga je voor natuur? Bekijk dan eens de Drentse Aa, Hoekse Waard, Maasduinen, Oostvaardersplassen en Nationaal Park De Groote Peel.

Wil je liever in een stad zitten? Ken je Rotterdam, Maastricht en Groningen al van binnen en buiten? Vast niet! Een van deze steden is superleuk om een weekje in door te brengen.

Fotografeer ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat voor mooie vakantiefoto's

Een groot deel van een vakantie is de voorpret en de napret. De voorpret krijg je door je tripje samen te stellen, de napret door de foto’s te bekijken. Om originele foto’s te maken raden we je aan om eens vroeg of laat op pad te gaan.

Je ziet ‘s morgens vroeg veel meer dieren en kan dauw of mist zorgen voor een prachtig beeld. ‘s Avonds kun je spelen met de effecten van licht. Zo kun je bijvoorbeeld op bruggen, of hoger gelegen plaatsen, mooie foto’s maken. Ook kun je spelen met het effect dat straatverlichting heeft op auto’s, personen en gebouwen. Zo kun een lange sluitertijd instellen om de drukte van een stad of de leegte van een dorp weer te geven.

Ook kun je foto’s maken met een Instax camera, bijvoorbeeld de Fujifilm Instax Mini, hierdoor druk je direct de foto’s af en heb je blijvende, tastbare herinneringen.

Kies een toeristische activiteit uit

Als je echt meer wilt leren kennen over een regio, stad of dorp ga je dat niet leren door alleen maar rond te lopen. Zoals je in het buitenland kiest voor een hop-on hop-off bus, kan je ook in Nederland toeristische uitjes plannen om jouw eigen land eens beter te leren kennen. Kies bijvoorbeeld voor een speurtocht of voor een rondleiding door een local. Want hoeveel weet jij eigenlijk over de monumentale panden of de architectuur in jouw regio?

Kies voor een aparte logeerplek

Bij vakantie hoort een overnachting buitenshuis. Zoek op Booking.com of via AirBnB naar aparte plekken om te logeren. Overnacht bijvoorbeeld in een boomhut, jagershutje, wigwam of in een Tiny House. Of kies voor een prachtig boutique hotel, maar ook een appartement is natuurlijk een leuke optie. Op deze manier heb je een hele andere omgeving dan normaal, waardoor je direct een vakantiegevoel krijgt.

Laat die telefoon eens met rust

Een echt vakantiegevoel, dat hebben de meeste mensen als ze hun laptop afsluiten en hun telefoon aan de zijkant kunnen schuiven. Maar hoe doe je dat als je nog steeds in Nederland bent of maar maximaal 40 kilometer verwijderd bent van je huis? Nou, heel makkelijk! Informeer iedereen dat je doet aan een ‘digital detox’ komende week. Heeeel trendy en daarnaast ook voor jezelf heel makkelijk. Paar uur per dag je telefoon op vliegtuigstand en alle social media apps in een mapje stoppen; laat die vakantie maar beginnen!

En nu?

Tijd om te beginnen met het onderzoek naar jouw aankomende vakantie! Plan je tripje uit via TripAdvisor en Instagram. Ga gewapend met je fotocamera, back-up batterij, lenzen en extra geheugenkaart op pad. Boek een bijzondere overnachtingsplek en laat het ontspannen maar beginnen. Vakantie in eigen land, here we go!

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan