088 428 81 17
Kies uit 2000+ groepsuitjes
De scherpste prijzen van Nederland & België
Geprezen om service & flexibiliteit
Favoriet Favoriet Toegevoegd aan favorieten Toegevoegd

Rondleiding Joods Amsterdam

Info
Reviews
Veelgestelde vragen
Info over het uitje
Reviews
Veelgestelde vragen
Details over dit uitje
Rondleiding Joods Amsterdam

De Rondleiding Joods Amsterdam van Holland Tour Guides geeft een compleet overzicht van de Joodse historie van de hoofdstad.

U brengt bezoeken aan de belangrijkste plekken waar de Joodse cultuur in de stad tot volle wasdom is gekomen en u hoort de mooiste anekdotes over de tradities en de Jiddische gebruiken.

Tijdens de tour met gids nemen wij u mee naar de plekken waar het woord 'Mokum' is ontstaan.

Ga mee met onze professionele gids door de Jodenbreestraat, het Waterlooplein en de Wibautstraat. Vanuit Portugal, Spanje en Oost-Europa kwamen ze naar Amsterdam om iets van hun leven te maken.

De Joodse cultuur heeft in die tijd een significante invloed gehad op de economische en culturele bloei van Amsterdam in de 17e eeuw.

Uiteraard staan we ook stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, die grote gevolgen had voor de Joodse gemeenschap. Na de Tweede Wereldoorlog waren er van de oorspronkelijke Joodse gemeenschap van 80.000 mensen nog maar 5.000 mensen over.

De Jodenbuurt bestond nog steeds, maar de inwoners waren vermoord en de huizen leeggeroofd en vervallen. We bezoeken de Hollandse Schouwburg, waar de gebeurtenissen uit de tweede wereldoorlog ons duidelijk worden gemaakt.

Maak kennis met wat er nog over is van de oude Joodse buurt van Amsterdam. Zie de rijkdom maar ook de armoede van deze wijk. Hoor en kijk naar wat er met de bewoners is gebeurd. Ontdek wat de Joden voor Amsterdam betekenden en nog steeds betekenen.

Inclusief:
  • Professionele privé gids (met jarenlange ervaring)
  • Te boeken op uw gewenste dag en tijdstip!

Optioneel: (meerprijs)

- Drankje voor,tijdens of na de rondleiding
- Koffie en gebak voor,tijdens of na de rondleiding
- Borrel voor, tijdens of na de rondleiding

Onze gidsen spreken diverse talen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Eigenlijk niet zo'n zin om te wandelen? Doe uw 'Rondleiding Joods Amsterdam' dan per fiets of per step! Vraag naar de mogelijkheden!

Komt u niet aan het minimale aantal deelnemers voor deze stadswandeling? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

De gids mag een maximale groepsgrootte van 15 personen per tour meenemen!

Worden de uitjes alleen in de Nederlandse taal verzorgd of ook in andere talen?
Nee, onze gidsen spreken meerdere talen, dus vrijwel alle uitjes, excursies, rondleidingen en arrangementen kunnen ook in diverse talen worden gevolgd.
Onze groep is kleiner dan het minimaal aantal deelnemers, kan ik evengoed deelnemen aan het evenement?
Ja dat kan, omdat wij echter inkopen voor het minimaal aantal deelnemers verzoeken wij u dan wel dit minimum tarief te voldoen. Maar overleg van te voren met ons!
Waar starten de arrangementen van Holland Tour Guides?
Veel uitjes starten in het centrum maar dit is volledig afhankelijk van het gekozen arrangement. De medewerkers van Holland Tour Guides zullen u echter op tijd op de hoogte stellen van het juiste vertrekpunt.
Is de door mij gewenste datum beschikbaar?
Via onze systemen kunnen wij direct zien of het door u gewenste arrangement beschikbaar is op de door u opgegeven datum. Als dit zo is, adviseren wij u wel om ook zo spoedig mogelijk te reserveren, om mogelijke teleurstellingen zoveel mogelijk te voorkomen.
Hoe laat beginnen de uitjes van Holland Tour Guides eigenlijk?
Dat bepaalt u zelf! Uiteraard deels afhankelijk van het gekozen arrangement, maar in principe beginnen de evenementen wanneer ù dat wilt!
Kunnen we ook aansluiten bij rondleidingen of workshops van andere groepen?
Nee, dat kan helaas niet. Holland Tour Guides organiseert uitjes en arrangementen alleen voor groepen, volledig aangepast aan specifieke wensen. Om die reden kunnen geen anderen aan de arrangementen deelnemen.
Gaan de uitjes ook door als het weer wat tegen zit?
Jazeker! Ook als het regent gaan we gewoon de stad in! We kunnen eventueel regenponcho’s en paraplu’s regelen en even langer blijven hangen in een kroeg. Het is ook prachtig als het minder mooi weer is, geloof ons maar!
Hoe komen wij van punt a naar b?
De gidsen van Holland Tour Guides kunnen u begeleiden van het ene punt naar het andere (tenzij dit over een afstand van bijvoorbeeld 100 meter is..). Maar u ontvangt in ieder geval altijd een routebeschrijving van ons, zodat u weet waar u verwacht wordt.
Zijn de bedrijfsuitjes en arrangementen van Holland Tour Guides fiscaal aftrekbaar?
In het algemeen zijn alle kosten voor een bedrijfsuitje fiscaal aftrekbaar, maar uiteraard alleen als deze kosten volgens de belastingdienst redelijk zijn. Tevens stelt de fiscus dat 75% van het personeel deel moet kunnen nemen aan het evenement. Deze 75% mag echter ook bepaald worden op basis van een bepaald onderdeel of afdeling van het bedrijf.
Kunnen jullie ons een brochure en prijslijst sturen?
Holland Tour Guides maakt geen gebruik van brochures of prijslijsten. Wij betrekken u graag bij het samenstellen van het ideale arrangement. Op maat gesneden uitjes, weet u wel? Daardoor kunnen wij geen vaste tarieven vermelden, alles is immers afhankelijk van uw wensen en ideeën! We maken graag een persoonlijke offerte voor u, waarin al uw keuzes zoveel mogelijk zullen worden opgenomen.
Hoe ver van tevoren moeten we ons op maat gesneden uitje betalen?
Wij zenden u ruim van tevoren een factuur, deze dient maximaal 14 dagen na ontvangst van de factuur te zijn voldaan.

Om deze video te kunnen zien, moet je statistieken en marketing cookies accepteren.

Zet alle cookies aan